top of page

Caramel-Macadamia Cheesecake

Prep Time:

30 Min

Cook Time:

2 hours

Serves:

10 Servings

Level:

Advanced

About the Recipe

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredients

Bodem

 • 160 gr Digestive biscuits

 • 60 gr Boter (gesmolten)


Mixture

 • 120 gr Kristalsuiker

 • 600 gr Roomkaas

 • 1/2 Vanille stokje

 • 4 Biologische eieren losgeklopt

 • 200 gr Creme fraiche


Notenlaag

 • 250 gr Gezouten en geroosterde macadamianoten

 • 100 gr Kristal suiker


Caramel

 • 65 gr Boter

 • 160 gr Kristal suiker

 • 100 ml Slagroom


Topping

 • Poedersuiker


Preparation

Step 1


Bodem:

Maak de digestive koekjes fijn met met een foodprocessor en mix daar de gesmolten 60 gr boter aan toe.

Vet de zijkanten van de bakvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

Stort de koelmengsel in de bakvorm en druk aan met een lepel of bodem van een glas.

Zet opzij.Step 2


Verwarm de oven op 140 graden hete lucht.


Mixture:

Doe de 120 gr suiker verse roomkaas in een mix-kom. Voeg daar het merg van het halve vanille stokje toe. Mix tot één geheel en klop geleidelijk de losgeklopte eieren en de zure room erdoor tot het mengsel glad is.

Giet de mixture in de bakvorm op de biscuit bodem.

Zet de vorm in de oven voor 70 minuten. Laat de taart tot kamertemperatuur afkoelen en haal hem uit de vorm. Zet de taart op een bord of plank die wat groter is zodat de karamel er van af kan droppen (leuk effect).Step 3


Notenlaag:

Zet een snijplank met daarover bakpapier klaar met een groot mes om grof mee te hakken.

Smelt de 100 gr suiker in een pannetje met een stevige bodem op laag tot midden hoog vuur. Ze zeggen altijd dat je niet mag roeren maar ik heb het samen met Hester getest en dat kan wel gewoon hoor☺️ Smelt het tot het vloeibaar en een lichte karamel kleur heeft.

Zet het vuur uit en stort alle macadamia noten bij de karamel. Roer goed met een houten lepel tot de meeste noten zijn gecoat.

Stort het geheel op de bakpapier en laat helemaal afkoelen zodat het hard wordt. Hak daarna grof (let op want de noten kunnen door de keuken vliegen en pas op voor voorbij gangers... ik houd soms haast niks meer over😅).Step 4


Karamelsaus:

Verwarm de 160 gr suiker en 65 gr suiker in een pannetje met stevige bodem en houd de 100 ml slagroom bij de hand.

Dit gaat schiften maar dat is niet erg. Zodra het de kleur krijgt van karamel giet je langzaam maar wel snel roerend met een houden lepel de room erbij.

Zodra alle room er in zit haal je het pannetje van het vuur en blijf je roeren zodat er geen klonten ontstaan. Merk je dat er nog steeds klonten zijn na dit proces? Zit het pannetje weer op heel laag vuur en blijf roeren tot de grote klonten ook smelten. Kleine klontjes zijn niet erg!

Giet de karamel over de taart en verdeel het met een lepel over de hele boven kant het mag er langs de zijkanten een beetje af druppen.


Step 5


Strooi de gesuikerde grofgehakte macadamia noten over de karamel.

Als finishing touch kan je er wat poedersuiker overheen doen😊


Enjoy!

P.s. Ik zou het super leuk vinden als jullie mij op Instagram of Facebook zouden taggen @roxannefilion. Vind altijd super leuk om te zien!

bottom of page